vineri, 23 octombrie 2009

Am innebunit cu totii?

Senzatia acuta pe care o resimt in ultimele luni de zile este ca am luat-o razna cu totii! Show-ul politic agresiv promovat pe toate canalele media scarbeste Romania mai mult decat orice alt subiect, "milioanele de tacuti" din tara asta fiind pusi intr-o mare dilema : are sens sa mai mergem la vot din moment ce toti actorii de pe scena politica romaneasca se dovedesc a fi simpli figuranti, a caror menire este sa ne abata atentia de la subiectele cu adevarat importante?
Cati dintre dvs au vazut pe vreun post de televiziune sau in vreun ziar abordata tema fondurilor europene? Cati dintre dvs ati auzit de vreo propunere care sa vizeze infiintarea unui fond de prefinantare pentru firmele care vor sa se dezvolte cu ajutorul fondurilor europene? In acest an sute de firme care au castigat finantarea europeana nerambursabila s-au vazut puse in situatia de a renunta la proiectele lor deoarece NU AU GASIT BANII NECESARI PENTRU ASIGURAREA COFINANTARII ! Asta e o CRIMA economica deoarece Romania pierde in acest fel sute de milioane de euro care s-ar fi regasit in economia romaneasca, bani care ar fi ajutat acele firme sa devina mai competitive, sa poata pastra si creste numarul locurilor de munca, sa poata plati impozite mai mari catre Statul Roman si, implicit, sa contribuie la insanatosirea mediului economic romanesc!
Vedem politichienii din aceasta tara plangand cu lacrimi de crocodil de mila romanilor ramasi fara un loc de munca, ii vedem spunandu-ne cum vor avea ei grija sa ne fie mai bine, dar NU-L AUZIM PE NICI UNUL MACAR tragand un semnal de alarma si spunand ca noi pierdem BANI SIGURI, pentru care nu trebuia sa platim nici o dobanda si pe care nimeni nu ne cerea sa-i mai restituim! Toate televiziunile promoveaza jegul si mizeriile din politica romaneasca, dar nici una nu vrea sa discute despre unul dintre subiectele care ne costa pe toti foarte multi bani : fondurile europene pe care le pierdem an dupa an fara drept de apel, precum si irosirea sansei de a creste competitivitatea firmelor romanesti.
Toti suntem cu ochii la shwo-ul politic si nici unul nu mai vedem ce se intampla in jurul nostru?
Ce se intampla? Am innebunit cu totii?

Niciun comentariu: