joi, 27 decembrie 2012

La Multi Ani, Romania !

Se incheie si 2012, un an plin de provocari si de suferinte, un an in care ni s-a reamintit (de catre Viata) ca trebuie sa ne recastigam tara din punct de vedere economic. Suntem datori fata de noi insine si mai ales fata de cei care vin dupa noi sa redevenim stapani in propria tara, suntem obligati de Viata sa devenim bogati si sa investim in Romania, suntem obligati sa ne folosim capacitatile intelectuale si pe cele financiare pentru a supravietui si a ne dezvolta ca neam si tara intr-o lume in care lupta pentru resurse si putere devine din ce in ce mai dura.

In curand vom intra intr-un nou an in care putem dovedi ca suntem mai buni decat ne prezinta neprietenii,putem dovedi ca suntem un popor si nu doar o populatie, putem dovedi ca avem demnitate si onoare. Trebuie insa sa ne recastigam increderea in noi insine, sa renuntam la autoblamare si lamentare, sa ridicam fruntea din mocirla neputintei si sa reincepem sa muncim pentru noi insine si pentru cei dragi noua.

Este timpul sa iesim din starea de neputinta psihica in care am decazut si sa ne reamintim ca nu avem decat o singura viata care merita traita cu demnitate si nu cu rusine. Fiecare dintre noi este dator, in primul rand fata de el insusi, sa isi recastige demnitatea de OM si sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a fi mai bun si mai puternic pe plan financiar. Fiecare dintre noi este dator sa isi castige prin munca si lupta independenta financiara, sa investeasca in Romania pentru a contribui la iesirea tarii din actualul marasm economic si sa actioneze cu responsabilitate gandindu-se la viitorul pe care-l pregatim (prin actiunile noastre) generatiilor viitoare.

Daca noi ne vom gandi doar la noi insine, daca vom fi adeptii criminalului slogan "dupa mine potopul", atunci inseamna ca am fi animale si nu Oameni. Traim intr-o lume in care actioneaza forte puternice ce vizeaza animalizarea Omului, saracirea lui sufleteasca si transformarea lui intr-un animal condus nu de ratiune ci de cele mai joase instincte. De noi depinde daca ne lasam sau nu dezumanizati, de noi depinde daca luptam pana la capat pentru a ramane Oameni sau daca renuntam la cea mai de pret calitate a noastra : calitatea de OM. De noi depinde daca copiii si nepotii nostri vor mai avea sau nu un viitor in aceasta tara. Intelegeti acest lucru? De noi depinde ce viata vor avea ei, de noi depinde daca vor trai demn in aceasta tara, ca oameni liberi sau vor avea o viata plina de umilinte si de durere. Noi suntem raspunzatori in fata lui Dumnezeu pentru ei si suntem datori, daca suntem Oameni, sa facem tot ce ne sta in putere pentru ei.

Acum, la sfarsit de an 2012 si in prag de 2013, toate gandurile mele se indreapta catre toti romanii care simt si gandesc romaneste. Sa ne ajute Dumnezeu in toate eforturile noastre ce vizeaza recastigarea tarii din punct de vedere economic si reconstruirea economiei romanesti. Este un proces de durata si plin de sacrificii, dar este singura noastra sansa de a mai exista ca popor si ca tara in Viitor.

La Multi Ani, Romania!

Niciun comentariu: