luni, 13 iulie 2009

Pana cand?

E dureros sa vezi cati oameni, pe care-i credeam de calitate, se dovedesc a fi simpli mercenari capabili sa-si vanda constiinta pentru 30 de arginti. Va dau un exemplu, pe care m-am ferit sa-l postez la timpul potrivit deoarece am vrut sa las rana sa se vindece cat de cat.
In urma cu cateva saptamani l-am vazut pe Bogdan Baltazar la o emisiune pe un post de televiziune ce are in coada cifra 3. Pana atunci l-am crezut pe acest om un profesionist, un specialist care spune ce crede si stie ce spune. Eroare fatala! Pe intreaga durata a emisiunii nu a stiut decat sa insire ineptii in favoarea firmei RMGC, firma care vrea sa ne ia aurul din Apuseni lasandu-ne in schimb Moartea, adica cianura. Acest om sustinea sus si tare ca aceasta firma va aduce "raiul pe pamant" in Apuseni, ca va crea o multime de locuri de munca si ca proiectul pe care vor ei sa-l deruleze va avea un impact pozitiv major asupra economiei romanesti.

Ceea ce a uitat complet "specialistul" nostru sa le spuna romanilor este ca :
- RMGC a pus mana pe licenta de exploatare a "perimetrului aurifer" in mod fraudulos ( o pot demonstra cu acte!) ;
- aceasta firma a promis in vremea ministrului de trista amintire Dan Ioan Popescu ca va crea peste 25.000 de locuri de munca, iar acum a taiat rau de tot din coada vulpii-in prezent ei promit ca vor crea vreo 200-250 de locuri de munca :)
- cei 4 miliarde de dolari ( de fapt nici macar aceasta suma nu-i corecta-vezi decizia CNA-ului de a interzice reclama deoarece este mincinoasa si manipulatoare,fiind vorba doar de 1.8 miliarde care ar fi investiti in mod real in economie pe o durata de 20 de ani) , pe care promitea ( ca nu-i greu sa promiti ceva ce stii ca nu vei respecta) RMGC ca-i va aduce in Romania pe parcursul a 20 de ani inseamna cam 200 milioane de dolari/an, adica o suma Jalnica, care nu reprezinta nici macar 0,3% din PIB-ul Romaniei! Iar vestitul nostru "specialist" sustinea sus si tare ca aceasta suma va avea un impact semnificativ asupra economiei romanesti, ce gluma sinistra;
- nu exista nici o Garantie financiara ca mediul, grav avariat in urma unui asemenea proiect, va fi refacut pe banii companiei si nu pe banii nostri. Ar putea dl Baltazar sa garanteze, cu intreaga lui avere si cu libertatea sa, ca firma RMGC nu se va declara in faliment la sfarsitul exploatarii, lasand Statul Roman, adica pe NOI, sa limitam efectele dezastruoase asupra mediului pe banii nostri? Va garantez ca "ilustrul" nostru "specialist" ar parasi tara cu coada intre picioare, dar nu inainte de a-si trimite peste granite banii munciti cu atata "sudoare si inteligenta";
- pretul aurului creste constant, pe viitor fiind anticipata o crestere si mai puternica a pretului lui. In acest moment NOI nu avem nevoie de rezerve suplimentare de aur, iar in cazul in care i-am lasa pe altii sa exploateze aceasta bogatie care ne apartine NOUA, am primi 2% (da, ati citit bine, doi la suta) din profitul firmei drept redeventa. Nici macar in statele africane nu se mai aplica asemenea redevente penibile.

Acum, in loc sa dorm si eu ca orice om destept care-si stie interesul si are grija de "tenul" lui, ma tot intreb : ce l-a determinat pe un om precum Bogdan Baltazar sa spuna o multime de ineptii la televizor legat de un proiect pe care nici macar nu-l cunoaste? Cum poate fi determinat un asemenea om sa fie atat de partinitor intr-un caz care implica securitatea nationala (da,ati citit bine,deoarece acolo sunt si alte rezerve rare precum uraniul si wolframul) a Romaniei? Poate fi cumparat un asemenea om cu bani? Daca da, ce mai poate face cu ei la varsta lui? Nu-i ajung banii stransi pana acum? Are senzatia ca va putea sa ia "dincolo" cu el ceva din averea pe care a strans-o in aceasta viata?

Iar acesta este doar unul dintre exemplele de "oameni cu greutate" din aceasta tara care dau dovada de o capacitate uimitoare de a spune prostii si minciuni in fata intregului popor. Iar atunci cand este vorba despre interesul national pe care un asemenea om il calca in picioare putem sau nu sa vorbim despre tradare? Stiu, este un cuvant dur, dar la fel de dur este viitorul pe care cei asemenea lui Bogdan Baltazar vor sa-l bage pe "gatul" poporului roman.

Pana cand vom mai asculta ce spun asemenea indivizi? Pana cand vom mai accepta cu atata seninatate sa fim jefuiti de bogatiile care ne apartin NOUA si nu diversilor venetici carora li se scurg balele de pofta profitului imens pe care vor sa-l obtina nenorocindu-ne pe noi si aceasta tara? Pana cand ?

Niciun comentariu: