sâmbătă, 13 octombrie 2007

In loc de concluzii............


Randurile pe care le-ati citit reprezinta strigatul meu de durere fata de toate nedreptatile care se petrec in tara noastra, precum si incercarea mea de a identifica acei romani care gandesc asemenea mie si care se simt responsabilii fata de generatiile viitoare. Mi-ar fi fost mai usor sa stau « cuminte » in « banca » mea, dar nu o pot face deoarece ar insemna sa ma reneg pe mine insumi. Probabil unii dintre voi ma veti intreba de ce nu ma implic in politica. Raspunsul meu este simplu : deoarece nu am reusit inca sa imi asigur independenta financiara si deoarece nu am gasit nici un partid care sa dovedeasca ca pune mai presus de interesele de grup interesul national. Este adevarat ca aproape in fiecare partid poti sa gasesti si oameni remarcabili, dar « cu o floare nu se face primavara ». Eu simt ca mediul in care trebuie sa ma dezvolt inainte de a indrazni sa intru in jungla numita politica il reprezinta societatea civila. Mai am « de crescut » si, deocamdata, sunt singur in lupta mea. Sper ca intr-o zi voi gasi un « Maestru » care sa ma invete cum sa supravietuiesc in aceasta « jungla » si totodata sa ma invete cum pot sa devin cu adevarat un factor decident in Romania. Daca eu nu voi reusi sa ma numar in viitor printre cei care iau deciziile in aceasta tara atunci sper ca alti romani care isi iubesc tara si poporul, impulsionati de cartea pe care o scriu, vor reusi. Sunt sigur ca avem sanse mai mari de reusita daca vom incerca cat mai multi sa ajungem in acele posturi care sa ne permita sa influentam in bine viata romanilor, precum si viitorul Romaniei. Eu incerc sa va determin sa intrati in « arena » si sa nu-i mai lasati pe altii, care au dovedit ca putin le pasa de Romania si de romani, sa decida in numele nostru.. Dumneavoastra insa veti decide ce cale veti urma.

Dupa cum am mentionat la inceput am indraznit sa imi fac cunoscute gandurile deoarece am nevoie de ajutorul dumneavoastra, atat direct cat si indirect. Ma puteti ajuta in mod indirect daca veti da mai departe adresa acestui blog si daca veti incerca sa-l faceti cunoscut pe cat mai multe grupuri de discutii. In ce priveste ajutorul direct pe care mi-l puteti acorda, este vorba despre faptul ca am nevoie sa fiu contactat de dumneavoastra, sa imi spuneti gandurile dumneavoastra in legatura cu ce ati citit si, mai ales, sa imi spuneti daca sunteti alaturi de mine si vreti sa initiem o miscare sociala de reinnoire a constiintei romanilor. Ceea ce m-a ajutat sa iau decizia de a apela la ajutorul dumneavoastra direct il reprezinta demascarea unui fost ministru care i-a dat « spaga » unui ministru din actualul Guvern , dar mai ales reactiile incredibile ale CSM-ului, precum si ale CNA-ului care au sarit ca arsi tipand ca-n gura de sarpe ca « au fost incalcate drepturile omului » atunci cand caseta incriminatoare a fost difuzata la TVR. Dar drepturile noastre, ale romanilor, nu sunt incalcate atunci cand suntem batjocoriti, mintiti, umiliti ? Sau acest “mic” amanunt nu conteaza pentru “domnii” si “doamnele’’ care alcatuiesc aceste consilii ? Iar reactia « domnului » Alexandru Sassu, pus in fruntea Televiziunii Nationale de catre PSD si PNL m-a lasat perplex. Acest « domn » si-a motivat refuzul de a difuza si a doua caseta - care dovedeste si mai bine fapta penala savarsita de acest ministru - prin « incalcarea deontologiei profesionale », cat si prin faptul ca « nu a fost cerut acordul celor incriminati » pentru difuzarea casetei. Cu alte cuvinte « domnul » Sassu ne spune ca, mai inainte de a fi difuzata caseta care dovedeste primirea « spagii » de catre Decebal Traian Remes, ar fi trebuit intrebat acesta daca este de acord cu difuzarea casetei care-i dovedeste vinovatia ! « Interesanta » gandire are acest « domn ». Urmariti reactia Consiliului Supeior al Magistraturii si veti descoperi ceva si mai socant : pentru ei cel mai grav lucru nu este ca un minstru a luat spaga, pentru ei cel mai grav este faptul ca « cineva » a « indraznit » sa ne arate la televizor cum ia un ministru spaga si se dau de ceasul mortii pentru a-l descoperi si a-l pedepsi pe « vinovat ». Halal justitie !

Toata aceasta mizerie din « politica » romaneasca ma determina sa fac tot ce imi sta in putinta pentru a finaliza aceasta carte si a o publica nu doar pe acest blog, cat si sub forma unei carti deoarece in mediul rural Internetul este inca un simplu vis, iar oamenii nu au acces la informatie asemenea noua.

Ce as putea sa va spun in incheiere ? Poate ca as putea sa va reamintesc ca am nevoie de fiecare dintre dumneavoastra pentru a face impreuna ceva bun in tara asta. As putea sa va spun ca sunt momente in care disperarea provocata de neputinta de a-mi ajuta in mod direct poporul imi zdrobeste sufletul. Nu stiu daca am reusit sa va trasmit macar o parte din revolta si durerea acumulate in sufletul meu, nu stiu daca am reusit sa va ajut sa contientizati imensa responsabilitate care apasa pe umerii nostri deoarece de noi depinde daca generatiile viitoare de romani vor mai avea sau nu un Viitor pe pamantul nostru stramosesc, pamant aparat si udat din plin cu sange de-a lungul timpului. Nu stiu daca am reusit sa va explic cat mai bine cu putinta ca fara voi un om ca mine nu inseamna nimic. Stiu insa ca voi continua sa caut acei romani ,frati de sange cu mine, care vor sa lupte nu doar pentru a trai ei bine, cat si pentru a asigura o viata mai buna si un Viitor urmasilor nostri. Stiu ca voi continua sa va caut pe voi, cei care vibrati la gandul sacrificiilor enorme facute de inaintasii nostri pentru ca noi sa avem o limba proprie, o identitate si un teritoriu national. Stiu ca existati, stiu ca nu toti romanii au ajuns sa aiba drept principiu de viata dictonul « dupa mine…Potopul ». Incerc sa va gasesc si sa va amintesc ca doar fiind uniti putem reusi sa avem o viata omeneasca, lipsita de umilintele zilnice provocate de cei mai multi dintre « alesii nostri », doar uniti fiind putem sa castigam respectul celorlalte popoare, doar uniti putem sa dovedim ca nu suntem cu nimic mai prejos decat alte natiuni.

Cum as putea sa fac toate aceste lucruri daca nu adresandu-ma voua in mod direct, adresandu-ma sufletului vostru, inimii voastre, mintii voastre ? Stiu ce riscuri mi-am asumat prezentandu-ma in fata voastra asa cum sunt eu , stiu ca voi fi ironizat de unii dintre romani, stiu ca risc sa fiu « sfatuit » sa stau « cuminte » daca vreau sa mai merg pe picioarele mele, stiu ca unii se vor amuza pe seama celor scrise de mine, dar toate aceste lucruri nu conteaza deoarece eu nu ma adresez lor, eu nu ma adresez « smecherasilor » si « speculantilor » care ne otravesc vietile, nu ma adresez « politicienilor » care ne distrug vietile si viitorul doar pentru a-si umfla conturile personale. Lor nu le spun decat atat : veti continua sa fiti « smecheri », « speculanti », veti continua sa distrugeti vietile atator oameni doar pentru a va mai potoli voi foamea de arginti…dar spuneti-mi si mie ce veti lua cu voi in mormant ? Toate averile voastre, stranse pe cai legale si ilegale, toate bogatiile voastre …le veti lua cu voi intre cele 4 scanduri ? Ce veti lasa in urma voastra pe acest pamant ? Cati copii nevinovati sufera si vor suferi din cauza saraciei pe care ati provocat-o parintilor lor ? Si ce viitor o sa-i astepte in aceasta tara in care ati furat tot ce se putea fura si ati vandut strainilor tot ce aveam noi romanii in stapanire ? Nu va pasa de durerea si blestemele pe care le lasati in urma voastra ? Credeti ca urmasii vostri vor avea o viata fericita doar fiindca voi le veti lasa niste conturi bine « garnisite » ? Credeti ca toate blestemele sarmanilor pe care i-ati nenorocit nu se vor revarsa asupra copiilor si nepotilor vostri ? Aduceti-va aminte de urmatorul avertisment : « parintii au mancat agurida si copiilor li s-au strepezit dintii ». Opriti-va din nebunia voastra si macar acum, in al 12-lea ceas, indreptati cel putin o parte din raul pe care l-ati savarsit in aceasta tara. Nu va poate obliga nimeni sa faceti si bine oamenilor carora le-ati facut atata rau…..poate doar sufletul vostru v-ar putea « obliga ». Dar cati dintre voi mai aveti suflete ?

Sper ca ceea ce ati citit v-a convins ca trebuie sa ne lepadam de gandirea « mioritica » care ne determina sa acceptam toate mizeriile provocate de un numar restrans de indivizi deoarece ne irosim vietile traind « in genunchi » si cu « capul plecat ». Sper ca v-am ajutat, macar putin, sa constientizati forta fantastica pe care ne-o poate asigura transpunerea in viata noastra a indemnului biblic « cauta si vei gasi, cere si ti se va da, bate si ti se va deschide ». Sper ca am reusit sa va reamintesc ca nu trebuie sa lasam Speranta din sufletele noastre sa moara si ca trebuie sa luptam pentru a reaprinde flacara Sperantei in sufletele romanilor deznadajduiti, trebuie sa luptam pe toate caile legale cu putinta pentru viata noastra si a urmasilor nostri. Daca nu luptam acum, atunci cand ? Iar daca nu luptam noi, atunci cine ?

Astept raspunsurile dumneavoastra pe acest blog sau la numarul de telefon 0728-019.373. Iar daca ceea ce ati citit a ajuns la sufletul dumneavoastra va rog sa recomandati tuturor cunoscutilor dumneavoastra adresa acestui blog. Iar in acest mod sper ca, incet-incet, vom reusi sa ne unim si sa luptam impreuna pentru Vietile noastre si ale generatiilor viitoare.

Va multumesc pentru rabdarea de a citi aceste randuri.

George Stoian

8 comentarii:

Anonim spunea...

N-am nicio îndoială că mulţi dintre actualii politicieni profită din plin de boom-ul imobiliar....am insă îndoieli în ceea ce priveşte cauzele fenomenului....creşteri explozive s-au înregistrat şi în Slovacia, Polonia....mă îndoiesc că "nemernicii" pot influnenţa piaţa la scara asta...după cum asm spus...doar profită.

APEX spunea...

CORUPŢIE.ROCORUPŢIE.RO. O JUSTIţIE curată este speranţa românilor. ------- Judecă-------. -----Cîntăreşte-----. ------Hotărăşte------. -----Pedepseşte----- ...
conruptie-ro.blogspot.com/ - 76k - În Cache - Pagini similare

Anonim spunea...

pai cum sa luptam? sa candidam ca independenti?mai bine sa ne facem un partid..partidul tinerilor...si macar unul dintr noi sa ajunga in parlament...
Ovidiu G.(progamator pe 500 eur:(

Florian Kovacs spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Nu pot spune decat Felictari!
Cuvintele sunt de prisos iar scrierile tale vorbesc de la sine.

Y

Miala Rodica spunea...

Felicitari, George !
Grea lupta, dar ne numaram si noi printre cei care fac cate ceva, ca si tine.
Rodica

George Stoian spunea...

Multumesc pentru cuvinte, Rodica!
Ti-am trimis un mesaj pe mail si sper sa imi raspunzi la el. Sper ca acest lucru nu te va deranja, dar eu cred ca cei asemenea noua trebuie sa lupte impreuna pentru a avea cat mai multe sanse de reusita!
Sa ai o zi spornica!

Anonim spunea...

Felicitari. O voce din gramada. Cred ca e nevoie ca schimbarea sa inceapa de ala noi. Dumnezeu spune ca pacatul e rusinea popoarelor si mai spune El ca in fruntea popoarelor stau conducatorii care sunt dupa inima poporului. El ridica si tot El si coboare. Concluzia mea ar fi sa ne unim in rugaciune pentru conducerea tarii, sa nu acceptam orice curent occidental indiferent de uraciunea lui (leagea prostitutiei, si a homosexualitati-ar fi cateva dintre ele).Dragostea lui Dumnezeu fata de noi este neconditionata, in schimb binecuvantarile Lui sunt conditionate de ascultarea noastra.
Haideti sa ne pocaim mai mult si sa contribuim la trezirea spirituala a Romaniei......ar fi primul pas..Doamne ajuta-ne.AMIN